Biblioteca Tortosa
Biblioteca Tortosa
Biblioteca Tortosa
Biblioteca Tortosa
Biblioteca Tortosa
Biblioteca Tortosa




TOT EL QUE VOLS SABER

Què és l'Argus?
Argus és el nom del nou catàleg que gestiona el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya i mitjançant el qual es poden consultar els fons bibliogràfics de les 142 biblioteques públiques de Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre.
Argus incorpora un potent cercador de darrera generació similar als cercadors d’Internet com Google o Bing que permet la consulta dels fons documentals de la biblioteca de forma molt senzilla. És així que podreu consultar els 4.285.037 exemplars disponibles (corresponents a més de 726.000 títols) d’aquestes 142 biblioteques incloses a Argus. A partir d’una senzilla interfície, Argus permet la consulta per paraules claus, idees o frases. A partir d’aquesta primera informació, el sistema presentarà una sèrie de resultats i un seguit de suggeriments de millora de la cerca que ajuden l’usuari a localitzar els documents que més s’ajusten a les seves necessitats.
El nou sistema permet també la creació d’un perfil personal a partir del qual és possible:
•Conèixer els documents que es tenen en préstec i la data de retorn
•Crear llistes de documents preferits
•Exportar llistes de documents preferits
•Reservar documents de la biblioteca
•Realitzar comentaris i valorar un document concret de la biblioteca
Argus ofereix també la imatge digital de la coberta d’una important part del fons de les biblioteques conjuntament amb les dades descriptives del document. El conjunt d’imatges s’anirà incrementant paulatinament. El sistema permet també informar l’usuar i per correu electrònic del venciment dels documents que té en préstec
Progressivament s’aniran ampliant els serveis d’Argus de forma que serà possible:
• Consultar des d’Internet els recursos electrònics que el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació subscriu per a les biblioteques públiques de Catalunya (revistes i llibres digitals, bases de dades, etc.)
• Consultar els fons bibliogràfics d’altres biblioteques catalanes i demanar-ne documents en préstec.
•Accedir a documents disponibles a Internet